loginOldalainkat 18 vendég böngészi

Látogatóink:


Mai lát.szám:65
Havi lát.szám:2353
Összesen:181640
Napi legtöbb647
Száml. kezdete2011-11-15

10. Kiket ábrázolnak a falfestményen?

Bizonyára már sok mindenkiben felmerülhetett az a kérdés, - főleg fiatalabbakban - hogy kiket ábrázolnak a szentély íves falán lévő festményen, ami akarva-akaratlanul is magára vonja a figyelmet, de hiszen ezért lett pont oda festve. Szinte minden vasárnap - már akik járnak templomba - láthatják az alakokat. De vajon ki az a két ifjú, akik a Szűzanya előtt térdepelnek? Most kiderül!

A képen Máriát lehet látni a családjával. Balról édesapjával, Joachimmal, jobbról pedig édesanyjával, Szent Annával. A kisboldogasszony előtt térdet hajtó, jellegzetes sári népviseletbe öltözött leány és fiú Kosiba Ferencnéről és Hornyák Lőrincről lett mintázva. Ez nem azt jelenti, hogy a festő egy az egyben úgy jelenítette meg őket, ahogy akkor éppen kinéztek, hanem egy-egy arcvonást, testtartást épített át az ábrázolandó személyekre. Aki pedig az egész festményt létrehozta, Kaszás Bélának hívják. Köszönjük neki ezt a csodaszép alkotást.   

Ha esetleg valaki tudja, hogy PONTOSAN mikor készülhetett a festmény, akkor a kép alá Facebook oldalunkon kommentben legyen szíves írja oda.