loginOldalainkat 12 vendég böngészi

Látogatóink:


Mai lát.szám:22
Havi lát.szám:2410
Összesen:220642
Napi legtöbb647
Száml. kezdete2011-11-15

Bemutatkozik a Szentjánosbogár Katolikus Családi Napközi Hálózat

A Szentjánosbogár Katolikus Családi Napközi Hálózat a Váci Egyházmegye fenntartásában Családi Napköziket hoz létre Kakucs, Inárcs és Gyál településeken.

 

Mi is az a Családi Napközi?

Hivatalosan a családi napközi a gyermekjóléti alapellátás része, a gyermekek törvényben rögzített napközbeni ellátásának családias körülmények között biztosított formája. A napközikben a férőhelyek száma maximum hét fő, így az egyéni fejlesztés, nevelés könnyedén biztosítható.  A családi napközi létrehozását Inárcson, az-az igény keltette életre, hogy az egyházközségünk iskolás gyermekei – családias légkörben, természetes módon - kerüljenek közelebb a vallásos élethez. Elsősorban tehát az iskolás korosztály számára szeretnénk lehetőséget biztosítani a délutáni családias környezetben eltöltött hasznos időtöltésre, keresztény szellemű nevelődésre. Gondozóink a tanulás mellett délutáni foglalkozásokkal, közös játékkal, tartalmas kirándulásokkal szeretnék érdekesebbé tenni a gyermekek hétköznapjait.

Kakucson létrejövő Családi Napközinket családbarát módon, 1-3 éves korú gyermekek számára alakítottuk ki. Az ilyen kicsi gyermekeknél különösen fontos, hogy otthonosan érezzék magukat, amíg szüleik dolgoznak, erre pedig a legalkalmasabb a Családi Napközi szűk létszámú csoportja. Mivel mindkét gondozónk már édesanya, pontosan tudják mivel és hogyan tehetik érdekessé a gyermekek mindennapjait, akik játékos formában ismerkedhetnek meg vallásunkkal.

A Gyálon található Családi Napközit óvodás korú gyermekek számára alakítottuk ki. Gyál növekvő lakossága miatt, az óvodai férőhelyek megteltek, így nagy szükség van Családi Napközinkre. Fontosnak tartjuk, hogy minden gyermek részt vehessen óvodai nevelésben, akár szűk, akár nagyobb létszámú csoportban, hiszen ez egy nagyon fontos része a szocializációjuknak.  Családi Napközi Hálózatunk minden korosztály számára elérhető, mellyel a szülők munkába állását szeretnénk megkönnyíteni.